Падналият хеликоптер край Пловдив е водил военния парад в София на 6

...
Падналият хеликоптер край Пловдив е водил военния парад в София на 6
Коментари Харесай

Хеликоптерът, който падна край Пловдив, водил парада на 6 май

Падналият хеликоптер край Пловдив е водил военния церемониал в София на 6 май. Това стана ясно след тежката злополука, при която починаха двама военни, а един е ранен.
 
Най-вероятната причина за случая е техническа нередовност, оповестява NOVA.

Инцидентът стана нощес към 20.30 ч. По време на планов полет на височина от 50 м, машината губи баланс и пада, като избухва пожар.  " Всичко е станало доста бързо и дори самите пилоти не са имали опция да подадат сигнал. Най-вероятно става въпрос за повреда в машината, а не за неточност на водачите ", разяснява още нощес военният министър.

" Хеликоптерът целият ден е изпълнявал подготвителни задания. Преди този полет на него са летели други екипажи. Този екипаж е трябвало да извърши подготовка по избавяне. В един миг се устремява бързо към земята. Хеликоптерът е в редовност, на въоръжение в Българската войска от 1989 година, през 2016 година е минал ремонт. Двамата водачи са опитни ", заяви Каракачанов.

На мястото на произшествието са изпратени коли за спешна помощ и екипи на пожарната. Единственият оцелял от разрушилия се край Пловдив боен вертолет Алексей Каменов се е избавил самичък.

По данни на очевидци вертолетът се е завъртял на 180 градуса, след което е последвало рухване, съобщи командирът въз основата бригаден военачалник Димитър Иванов. " Никак не е леко на околните им, само че и на мен ми е мъчно и не знам по какъв начин се претърпява такава загуба ", съобщи още командирът. Той посочи, че командирът на екипажа кап. Пламен Пантелеев е роден през 1970 година, кап. Стоян Неделчев през 1973 година, а бордният инженер Алексей Каменов е роден 1971 година

Военно-транспортният вертолет Ми-17 е 30-годишен и можел да лети още 200 часа, преди да му се направи още веднъж ремонт. Хеликоптерът е водел парада на Гергьовден и е благосъстоятелност на авиобаза " Крумово ". Миналата година той е минал ремонт в ТЕРЕМ " Летец " в София. В армията има още пет такива хеликоптери.

От Министерството на защитата и министър председателят Бойко Борисов изрекоха съболезнования на околните на починалите при осъществяване на служебния си дълг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР